2 Haziran 2017 Cuma

Fasulye Çorbası

Fasulye Çorbası
Mutfak: Türk
Süre: 45 dk

MALZEMELER
250 gr Kuru fasulye
1 orta boy soğan
1 diş sarmısak
1 buke garni (maydanoz koku, defne yaprağı, kekik sapı vb bağlı olarak) 4 sap kereviz
2 ince sap pırasa
2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
4 orta boy domates
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
1- Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın. Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun. 1 adet soğan, sarmısak ve buke garniyi katın.

2- Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın. Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin.

3- Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katın. Sonra da püre makinasından geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katın. Servisten önce yumurta sarısını 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katın.

Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder