MALZEMELER
• Şerbet için su ve şekeri ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.
• 10 adet güllaç yaprağı
• 2 su bardağı süt
• Sütü ısıtıp gül suyu ve misk ilave edin.
• 4 yemek kaşığı gül suyu
• Güllaç yapraklarının 5 tanesini ıslatıp bir tepsiye yayın.
• 1 parça misk
• 1 kase dövülmüş fındık
• Ortasına badem ve fındıkları ilave edip 5 kat daha güllaç yaprağı ilave edin.
• 1 kase dövülmüş badem
• Tepsideki güllaçı dilimleyin.
ŞERBET İÇİN
• Son olarak üzerine kaynar şerbeti ekleyip demlenmeye alın.
• 2 su bardağı su
• 2 su bardağı şeker
• 15 dakika sonra servis edin.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder