Bademli hamur:
2 yumurta akı
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı öğütülmüş tuzsuz badem
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Tart Un
1 yumurta
50 g margarin
Hazırlanışı:
Bademli hamur: Yumurta aklarını toz şeker ve öğütülmüş
badem ile derin bir kaba alın. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 5 dakika
kaynatarak pişirin.
Hamur: Tart unu yumurta ve margarin ile hamur haline
getirin. 0,5 cm kalınlığında açıp su bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesin ve
tepsiye dizin.
Hazırladığınız bademli karışımı krema torbası yardımı ile
yuvarlak tartların üzerine ortaları boş bırakılacak şekilde sıkın ve
pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden
ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder