Adıyaman'dan yemek tarifleri
Malzemeler :
1.5 kg.
koyun eti kuşbaşı
250 gr.
çekilmiş kuyruk yağı
5 kg.
domates
1.5 kg.
patlıcan
250 gr.
yeşil biber
100 gr.
sarımsak
Yeteri
kadar tuz
Hazırlanışı: Domates ve patlıcanların kabuğu
soyulur ve kuşbaşı doğranır. Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin
üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine
doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir.
Piştikten sonra servis yapılır.
Karıştırmalı Adıyaman Pilavı
Malzemeler :
1.5 kg.
bulgur
500 gr.
tereyağı
2 kg.
doğranmış et (kavurma et)
100 gr.
Salça
100 gr. Pul
biber
50 gr.
baharat
yeteri
kadar tuz
Hazırlanışı: Et kavrulur, bir tencereye alınarak
üzerine salça dökülür, biber ve baharat üzerine 1.5 litre su ilave edilir.
Kaynadıktan sonra bulgur eklenerek bir miktar kaynatılıp suyu çekildikten sonra
servis yapılır.
Malzemeler:
1 kg.
baklava unu
750 gr.
Antep fıstığı
500 gr.
tereyağı
35 gr.
nişasta
3 kg. şeker
Hazırlanışı: Un hamur yapılıp 25 yumak halinde
ayrılır, yumaklar yufka şeklinde açılır. Yufkalar tepsiye her yufka arasına
fıstık serpilerek yerleştirilir. Tepside dilimlenir, üzerine yağ dökülerek
fırına konur. Piştikten sonra üzerine şerbeti dökülür. Servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder