Dolgu:
3 adet orta boy elma
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı fındık
Yarım su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Hamur:
150 g eritilmiş margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
1 poşet Dr.Oetker Sade Kek
Karışımı
1 yumurta akı
Üzeri için:
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Pudra
Şekeri
Hazırlanışı:
Dolgu: Elmaların
kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Toz şeker ve su
ile suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ceviz, fındık ve kuru
üzümü ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tarçını ilave
edin ve soğumaya bırakın.
Hamur: Margarin,
şeker, yumurta sarısı, süt ve sade kek karışımı ile yumuşak bir hamur
hazırlayın. Hamuru dört eşit parçaya ayırın ve her
birini merdane ile 1’er cm kalınlığında açın. Üzerlerine elmalı içi
paylaştırarak yayın ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye koyup üzerlerine
yumurta akı sürün ve pişirin.
Elektrikli Mini Fırın: 165°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 165°C (önceden
ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 30-35 dakika
Soğuduktan sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı pudra şekeri
serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder