3 bardak Bulgur
2 kahve Fincanı Pirinç
3 bardak Toz Şeker
1 bardak eski Boza ya da kibrit
kutusu büyüklüğünde Maya
Hazırlanışı :
Bulgurlar akşamdan bol su ile ıslatılır. Ertesi gün
Bulgurlar ve Pirinç iyice ezilinceye kadar pişirilir. Mikser ile çırpılır ve
ince süzgeçten geçirilir.
Bu karışım hafif ateşe konulur. İçine şekerler katılır ve
eriyinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınır.
Bir yerde ılınmaya bırakılır. Arada bir karıştırılır.
Ilıklaştıktan sonra içine eski boza ya da ılık suyla
ezilmiş maya katılır. İyice karıştırılır.
Bu karışımın ağız kapatılarak, 20-25 º C 'lik bir yerde, ara sıra karıştırılarak 2-3 gün bekletilir.
İçinde göz göz hale gelmiş kabarcıklar görülürse olmuş
demektir. Serin bir yere alınır.
Soğuk Servis Yapılır. İsteğe bağlı olarak, üzerine sarı
leblebi ve tarçın ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder