2-3 tane kabak,
1 tane kemiklerinden ayrılmış ve kuşbaşı doğranmış göğüs
tavuk eti,
1 domates,
2 tane sivribiber,
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz, kekik ve pul biber
Hazırlanışı :
Kabakları bıçakla hafifçe kazıyıp yıkayın, suları süzüldükten
sonra halka halka 2-3 mm kalınlığında doğrayın. Bir kabın içine bir yemek kaşığı
zeytinyağını, tuzu, pul biberi ve kekiği koyup karıştırın. Bu karışıma doğranmış
kabakları koyup kabakların iyice yağlanmasını sağlayın. 10 Dakika kadar
beklesin.
Diğer tarafta kuşbaşı doğranmış tavukları içinde iki kaşık
zeytinyağını ve incecik sarımsakları kızdırdığınız yanmaz tencereye atın,
karıştırın. Bu pişerken tost makinesini ısıtın, kabakları tost makinesine sıra
sıra dizip, kapatın. Eğer tost makineniz yoksa yanmaz tavada da olur fakat iki
yüzünün kızarması biraz vakit alır ve uğraştırır. Onlar kızarırken küçük küçük
doğranmış sivribiberleri ve domatesi tavuklara ekleyin. Hepsi pişince bir tutam
kekik gezdirin. Kabaklar yumuşayınca fazla kızarmasını beklemeden ateşten alın.
Her ikisini birlikte servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder