Demir deposu ıspanağı çocuğunuza sevdirmek için, hazırlayacağınız ıspanak püresini tabağın alt köşesine çimenlik gibi yayabilir, üst tarafa da yağda pişmiş bir yumurtayı güneş gibi koyabilirsiniz. Şekilli kalıplarla ekmekten havyanlar kesip onları da çimenliğin (ıspanağın) üstüne yerleştirerek çocuğunuza bir hikaye yaratabilirsiniz.
500 gr Ispanak
1 orta soğan
100 gr Lor Peyniri
Biraz sıvıyağda küp küp doğranmış soğanları pembeleşinceye
kadar kavurun. Ispanakları ekleyin ve kısık ateşte haşlayın. Su eklemenize gerek
yok çünkü ıspanak suyunu bırakacaktır. Ispanak haşlandıktan sonra robotla ya da
el mikseri ile püre haline getirin. Tuz, karabiber ve lor peyniri ile, peynir
tamamen dağılıncaya kadar karıştırın.
Küçük oyunlar yaratmak da çocuğun yemek stresinden
uzaklaşmasını sağlar. Örneğin yemek dolu kaşık bir kuş olup, çocuğun ağzı ağaç
olabilir. Kuş gelir, ağaca veya dala konar. Bu, uçak- hava alanı, arı- çiçek,
araba- garaj vs. gibi çeşitlendirilebilir. Bu tarz oyunlarla çocuk hem eğlenir
hem de yemek yer!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder