22 Mayıs 2017 Pazartesi

Turşu Suyunun Hazırlanması

Malzemeler :

Su, Tuz (kaya tuzu ise yıkanır ve temizlenir)
Turşu çeşitlerine göre farklı Turşu Suları hazırlanır. Bunların başlıcaları

% 5'lik :  Her 1 litre suda 50 gr Tuz eritilir.   Pratik ölçü; 3 yemek kaşığı tuz 1 litrede eritilir.
  
% 6'lık :  Her 1 litre suda 60 gr Tuz eritilir.   Pratik ölçü; 3 yemek kaşığı + 3 çay kaşığı tuz 1 litrede eritilir.
  
% 10'luk :  Her 1 litre suda 100 gr Tuz eritilir.   Pratik ölçü; 6 yemek kaşığı tuz 1 litrede eritilir.
  

% 12'lik :  Her 1 litre suda 120 gr Tuz eritilir.   Pratik ölçü; 6 yemek kaşığı + 6 çay kaşığı tuz 1 litrede eritilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder