5 orta boy Pırasa
1 su bardağından az Zeytinyağ
½ kahve fincanı Pirinç
2 adet küçük Havuç
1 adet Kuru Soğan
½ adet Limon
2 adet Domates
1 çay kaşığı Toz Şeker
Tuz
Hazırlanışı :
Pırasalar temizlenir. Yeşil kısımları atılır.
Uzunlamasına baklama dilimleri gibi üç parmak eninde doğranır. Su içersine
atılır.
Halkalar halinde ince ince doğranmış soğan, yağ
içinde hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Yarım parmak uzunluğunda kesilmiş
havuçlar, varsa iki adet ince doğranmış domatesle kavrulur.
Pırasalar bu malzemenin üzerine eklenir. 15-20
dakika kapatılarak kavrulur.
Kapağı açılır. Birbuçuk bardak Su, yıkanmış
pirinç, 1 çay kaşığı şeker, tuz katılır. Yarım limon sıkılır ve karıştırılır.
Orta ateşte pişirilir.
Soğuduktan sonra servis tabaklarına
alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder