1 Kg Kereviz
2 adet orta boy Havuç
2 adet orta boy Patates
10 adet Arpacık Soğan
1 çay bardağı Zeytinyağ
1 küçük demet Maydanoz
1 adet Limon
2-3 bardak Su
yeterince Tuz
Hazırlanışı :
Tencereye zeytinyağ katılır. Ayıklanmış arpacık
soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş
havuçlar yağda hafifçe öldürülür.
Kerevizler temizlenir. Parçalara ayrılır. Suda
yıkanır. Sonra bolca su ile 15 dakika kaynatılır.
Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan
ve havuçların üzerine katılır. Doğranmış iki adet Patates, tuz, 1 limonun suyu
ilave edilir. Üzerine 2 bardak su katılır. Orta ateşte pişirilir.
Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz
serpilir.
Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede
soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına
alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder