2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)
3 adet Kuru Soğan
5-6 diş Sarımsak
2 adet Domates
2 tane Havuç
1 demet Maydanoz
1 bardak Zeytinyağ
2 Kesme Şeker
yeterince Tuz
Hazırlanışı :
Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır. Ertesi
gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır.
Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ
konur. Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya
da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar
kavrulur. Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş
domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur.
Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır. Tavadaki
malzemenin üzerine konulur. Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur. İyice
pişirilir.
Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla
servis yapılır.
Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri
tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis
tabaklarına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder